For at være sund skal du spise en række forskellige fødevarer. Det skyldes, at din krop har brug for forskellige næringsstoffer for at fungere korrekt. Her er 10 ting, du skal vide om ernæring:

1. Ernæring er afgørende for vores sundhed og velvære.

2. Kvaliteten af vores kost har en direkte indvirkning på vores helbred.

3. Næringsstoffer er byggestenene i vores krop og er nødvendige for en korrekt vækst, udvikling og funktion.

4. Der er seks vigtige næringsstoffer, som vi har brug for i vores kost: kulhydrater, proteiner, fedtstoffer, vitaminer, mineraler og vand. De fleste af dem plejer altid at indgå i de lette måltidskasser.

5. Vi skal indtage en række forskellige fødevarer fra alle fødevaregrupper for at få de næringsstoffer, som vores krop har brug for.

6. Hvor mange kalorier vi har brug for, afhænger af vores alder, aktivitetsniveau og andre faktorer. Vi kan sagtens leve af færdiglavet mad til døren, hvis vi bare sørger for at holde vores aktivitet højt hver dag.

7. Vi bør tilstræbe at spise mest sunde fødevarer og begrænse vores indtag af forarbejdede og fødevarer med højt kalorieindhold.

8. God ernæring kan bidrage til at forebygge og håndtere mange kroniske sygdomme som f.eks. fedme, hjertesygdomme, diabetes og kræft.

9. Alle kan foretage enkle ændringer i deres kost for at forbedre deres ernæring.

10. Du kan få flere oplysninger om ernæring ved at tale med din læge eller en registreret diætist.

5 uddannelser du kan tage inden for ernæring

1. Introduktion til ernæring

2. Ernæringsvidenskab

3. Ernæring for sundhed og velvære

4. Ernæring til sport

5. Ernæringsterapi

Hvad er en diætist?

En diætist er en kvalificeret sundhedsperson, der hjælper folk med at træffe sunde kostvalg. Diætister vurderer en persons nuværende spisevaner og udarbejder en individuel plan for at forbedre deres ernæring. De tilbyder også undervisning og støtte i, hvordan man træffer sundere madvalg og fører en mere aktiv livsstil. Diætister arbejder i en række forskellige miljøer, herunder hospitaler, klinikker, kommunale sundhedscentre og private praksis.

10 uddannelser der har med mad at gøre du bør overveje at studere

1. Fødevarevidenskab

2. Fødevarestudier

3. Human ernæring

4. Diætetik/ernæringsterapi

5. Kulinarisk kunst

6. Ledelse af fødevareservice

7. Hospitality Management

8. Landbrugsvidenskab

9. Miljøvidenskab

10. Biologi