Som studerende er det ikke nogen hemmelighed, at pengene generelt er ret små.

Læs med her for at få fem gode råd til hvordan du kan få pengene til at række meget længere som studerende. Læs med her hvis du selv er studerende og alt for tit ender i en situation sidst på måneden, hvor der ikke er flere penge på bankkontoen.

Overvej dine madvaner

En måde hvorpå de fleste af os – uanset om vi er studerende eller ej – kan spare ret mange penge er ved at genoverveje vores madvaner. Alt for ofte ender vi med at købe Take Away mad med hjem eller måske køber vi nogle hurtige frysepizzaer nede i det lokale supermarked.

Denne form for mad er ikke kun usund, men den er samtidig ikke spor nærende. Du vil formentlig ikke holde dig mæt i særlig lang tid ad gangen, hvis du spiser denne form for mad – og det vil kun resultere i, at du har brug for at spise endnu mere, hvilket koster flere penge.

Vælg i stedet for at spise mad der både er sundt og nærende i længere tid ad gangen. Du kan finde mange gode opskrifter på sådanne madretter inde på nettet.

Anskaf dig et job

Hvis du ikke allerede har et job, bør du anskaffe dig et. Det kan være en god måde at sublimere din månedlige SU på og hjælpe dig med at få lidt flere penge i dagligdagen.

’Har du virkelig brug for det?’

Et godt spørgsmål at stille sig selv, hver gang man skal til at købe noget nyt, er; ’har du virkelig brug for det?’ Vi kan alle sammen blive narret af smarte marketingstrategier til at købe nogle ting, som vi egentlig ikke har brug for eller har lyst til at eje, når det kommer til stykket.

Hver gang du skal til at bruge en større mængde penge på at købe et produkt eller en service, bør du stoppe op og tænke dig godt om. Vent eventuelt et par timer eller endda et par dage før du køber det produkt eller service, som du er interesseret i. Hvis du stadigvæk har lyst til at bruge dine penge på denne måde, er det formentlig fordi, at du har lyst til det – og ikke kun bliver narret til det af smarte marketingstrategier. 

Tag alkohol med hjemmefra 

Som ung har man det med at drikke en del mere. En nem måde at gøre det billigere for sig selv at drikke alkohol er at tage det med hjemmefra og drikke sammen med nogle venner hjemme ved dem, før man tager afsted i byen. På denne måde kan du spare mange penge.

Find flere gode råd på nettet

Du kan finde mange flere råd om hvordan man som studerende kan få pengene til at række inde på nettet. En hjemmeside som https://studiemagasinet.dk kan for eksempel være meget gavnlig men du kan også finde en masse andre sider, som kan hjælpe dig.