Vinteren nærmer sig, og verden bliver mørk. Der er ikke noget galt i at indrømme, at man bliver påvirket af kulden og mørket. Men du kan sagtens kæmpe imod det, blandt andet ved at gøre dit hjem lyst og behageligt at være i. Du kan gøre vinteren til noget hyggeligt med disse 6 tips.

1: Stearinlys

Den klassiske kilde til hygge; stearinlys. Stearinlys kan sættes op i ethvert lokale, så længe du holder øje med dem, når de er tændt. Du kan også købe lys med dufte, som kan gøre stemningen i dit hjem endnu hyggeligere.

2: Tæpper

Der er få ting, der gør vinteren bedre end bløde og varme tæpper. Den bedste måde at kæmpe mod vinterens kulde på, er ved at skabe så meget varme i din bolig som muligt. Som boligejer betyder det meget, om ens gæster er komfortable i ens hjem eller ej. Med tæpper kan du være sikker på, at dine gæster har det behageligt. Vil du læse flere artikler om at være boligejer, kan du finde dem her.

3: Ild i pejsen

Der er bare noget specielt over levende ild; det er varmt, behageligt, og det føles også rart, når man kan kontrollere så unikt et element. Det er vinterens modsætning; det er varmt og lyst. Det kan være, at du gør det, for at holde huset varmt, eller bare fordi du godt kan lide, hvordan det ser ud. Uanset hvad kan det ikke benægtes, at det er ekstrem vinterhygge at sidde foran en pejs.

4: Puder

Med bløde puder i sofaer og lænestole bliver din stue ekstra rar. Det er utrolig behageligt at putte i en sofa fyldt med tæpper og puder, så man næsten drukner i dem. Det bringer varme, og man føler sig godt beskyttet mod kulden udenfor. Med de rigtige pudebetræk kan du skabe lige præcis det indtryk, du vil give.

5: Brugen af lamper og lys

Det er forskelligt fra person til person, hvor meget man bliver påvirket at det mørke, der kommer med vinteren. Stærkt lys kan hjælpe på dit mentale helbred, hvis du føler vinterens pres. Synes du på den anden side, at mørket er med til at gøre denne årstid hyggelig, kan du prioritere blødt lys indenfor, der virkelig vil bringe vinteren indendørs.

6: De rigtige farver

Du kan sagtens indrette dit hjem med et farvetema, der passer til årstiden. Med vinteren er der primært to valgmuligheder; du kan anvende lyse farver for at have en kontrast til vintermørket, eller du kan bruge mørke, varme farver, for at varme hele dit hjem op. Du kan nemt indrette dit hjem til at reflektere vinterhygge. Du kan læse flere tips til indretning her.

Skab din personlige vinterhygge

Vinterhygge betyder noget forskelligt for os alle sammen. For nogle er vinterhygge at bringe lys ind i hjemmet; for andre handler det om at varme huset op. Nogle tager vinteren indenfor, andre vil have deres hjem som vinterens kontrast. Det er op til dig, hvordan du vil bringe vinterhyggen ind i dit hjem, og nu har du fået inspiration til at begynde.