Føler du også at hverdagen til tider tromler dig over, og du har svært ved at finde ro i dig selv når der hele tiden er noget som du skal nå. En større procentdel af befolkningen får konstateret stress end nogensinde før. Årsagen til dette er blandt andet fordi at folk generelt har mere travlt i hverdagen og har svært ved at få den fornødne ro. 

Det er helt normalt til tider at føle at man blive overvældet i hverdagen og har brug for at trække stikket. Det er måske her det går galt for mange, og det kan for nogle være svært at retfærdiggøre den tid man har alene, fordi der hele tiden er en masse ting som man bør nå stedet. Dog er den tid man tager til at lade op mentalt, utrolig vigtigt både for ens mentale helbred men faktisk også for det fysiske. 

Hvis du genkender fornemmelsen af at det nogle gange kan være svært at få rigtig ro, og ladet ordentligt op, så kan du læse mere her om hvad du kan gøre for at forbedre din alene tid i din hverdag. På den måde får du forhåbentlig mere overskud og energi i hverdagen til de ting som du også gerne vil, når der ikke er alene tid. Du kan fx forkæle dig selv med en masse wellness produkter fra nordic-wellness.dk, som har lækre produkter både til mænd og kvinder. 

Det er sundt at lære at være alene

Har du nogensinde stoppet op og reflekteret over hvor god du egentlig er til at være alene? I en travl hverdag, kan der være få øjeblikke hvor man er alene i lang tid ad gangen. Som udgangspunkt har samfundet tendens til at opdele mennesker i introverte og ekstroverte, hvoraf de introverte er dem som er ”stille, generte og dårlige i sociale omgivelser” og de ekstroverte er dem som ”elsker at være sociale, udadvendte og ofte larmende”. Dog er det ikke så ligetil, og man kan ikke sætte specifikke karakteristika på de to begreber på den måde som samfundet kan have tendens til. 

Det som er forskellen på de to, handler om hvad man får energi af, og således hvordan man ”oplader sine batterier”. Uanset om du ser dig selv som ekstrovert, introvert eller et mix – for ja det kan man også godt være, så er det vigtigt at mærke efter hvornår man har brug for at trække sig og samle sin energi. 

Desuden kan nogle mennesker have svært ved at være alene fordi de konstant har brug for bekræftelsen fra andre i sociale omgivelser. Hvis man har det sådan, kan det være en god idé at øve sig på at trække sig, og tillade sig selv at have alene tid. Det kan man gøre med en god bog, en løbe/gåtur, en lydbog eller noget andet afslappende.