For mange ældre er det en vigtig del af deres hverdag, at de går ned og handler. Dels får de noget motion, dels får de talt med andre mennesker. Mange ældre prioriterer derfor at kunne blive ved med at handle så længe som overhovedet muligt. Også hvis det kniber med at gå eller cykle derhen. Heldigvis gør dagligvarebutikkerne det nemt for de ældre at handle. Der er gode muligheder for at komme rundt, der bliver lavet mange nye tiltag, så det er nemt at få varerne bragt til døren, og mange butikker er særligt omhyggelige med at instruere deres medarbejdere i, at de skal hjælpe ældre. Det kan være med at nå tingene på hylderne eller ved at finde frem til den ting, som de skal bruge.

Nemt at komme rundt med egen indkøbsvogn

Hvis du som ældre har svært ved at bære posen med alle de tunge varer i, når du skal hjem, er det en god ide, at du anskaffer en indkøbstaske på hjul. I den kan du samle alle dine varer og så nemt trille hjem med dem. Det gør det langt nemmere for dig at handle. Mange dagligvarebutikker gør meget for, at du nemt kan komme rundt i butikken med din indkøbstrolley. De har derfor lavet gangene dejligt brede, så du kan bevæge dig rundt, kan vende, og så andre også kan komme forbi dig på gangen. Har du endnu ikke en indkøbsvogn med hjul, bør du først og fremmest have fokus på at købe en med fire hjul, når du køber en. Den kan nemlig stå selv, så hvis du har brug for at stille den fra dig, behøver du ikke at være bange for, at den vælter. Derudover kan den være nemmere for dig at køre med, da du kan køre den på alle fire hjul. Det kan også være med til at give dig noget mere støtte.

Nye tiltag gør det nemmere for dig, der har svært ved at komme ud af døren

Er der en dag, hvor du er syg, eller hvor du af andre grunde ikke lige kan komme ud af døren, har dagligvarebutikkerne lavet flere forskellige tiltag, som du kan benytte dig af. Det er blandt andet, at du kan bestille varerne via nettet. Der findes en række forskellige bestillingstjenester af dagligvarer i dag. Alle er meget intuitivt bygget op, så selv hvis du ikke har så meget erfaring med at bruge nettet, vil du godt kunne bestille hos dem. En anden mulighed er, at du kan få en anden til at købe ind for dig. Du kan selvfølgelig kontakte venner og familie, men hvis de ikke lige har mulighed for at komme forbi, findes der faktisk en app, som kan hjælpe dig. Der kan du bede en helt fremmed om at købe ind for dig. Du opretter en indkøbsliste og opretter dit indkøb som en opgave. Så går den anden ned og handler ind og leverer varerne til din dør. Det koster selvfølgelig lidt penge, men det er ikke meget.