Udstråling og stil er helt klart kernebegreber for enhver moderne mand. På samme måde er hårvoks der hvor de fleste mænd er villige til at bruge lidt ekstra penge, da god hårvoks ofte er lig med god stil. Det nytter trods alt ikke noget at have brugt timevis på sit outfit, hvis håret så ikke holder. Men hvilken slags hårvoks passer lige til dit hår? Skal du have voks med ekstra hold eller voks med glans for det der lidt våde look? Skal det købes online, eller skal du lige et smut forbi den nærmeste Matas? I artiklen her kan du læse nogle gode tips og tricks til hvordan du giver dit hår den bedst mulige behandling.

Mærk efter inden du vælge mærke

Når det kommer til hårvoks, er der et næsten uendeligt antal valgmuligheder. Der er American Crew, ID, Kevin Murphy etc. Så bare det kan være forvirrende at skulle holde styr på. Men ligesom der findes et utal af hårvokstyper, findes der også et utal af mænd med forskellige hårtyper. Nogle har tyndt hår, nogle har skadet hår, nogle har tykt hår. Det vigtigste når man leder efter den perfekte hårvoks, er altså at have læst på lektien.

Mærk på dit hår. Føles det tørt? Tykt? Tyndt? Få eventuelt en kæreste eller ven til også at mærke. Ellers er Google er fuld af artikler, guides, quizzer og andre hjælpemidler, der vil gøre din søgen efter hårvoksmærker, så meget tryggere. På samme måde kan man finde forummer med andre moderne mænd, der kan dele deres erfaringer med forskellige former for hårvoks. Man kan på den måde lære af hinandens fejl og sikre sig at ens stil og ens gode look aldrig behøver at ofre sig.

Pas på håret

Selv hvis du finder den helt perfekte hårvoks, nytter det ikke noget hvis du putter den i skadet hår. Dit hår skal gerne holde så længe så muligt, så husk at tag dig af det. Når spidserne spalter, så betyder det at de skal klippes. Tag et hurtigt smut forbi din nærmeste frisør, og få lige rettet frisuren til, så den altid ser frisk og sund ud. Når du alligevel er der, kan du også spørge din frisør og han eller hun har nogle anbefalinger til hvordan du bedre kan passe på dit hår.

Når man tænker haircare, kan man hurtigt komme til at misforstå det som at man bare skal bruge en masse shampoo og gå en masse i bad. Men det er faktisk det modsatte der er gældende. Næsten alle former for shampoo fjerner hårets naturlige fugtighed, og gør det tørt og sjasket at se på. Vask derfor kun dit hår med shampoo hver anden eller tredje dag. Hvis du har langt hår skal du holde shampooen væk fra enderne og i stedet koncentrerer den oppe omkring rødderne. På den måde vil dit hår aldrig tørre ud, og dit nye sunde hår mangler nu kun at blive sat med den helt perfekte hårvoks.