Ønskesedler er vanskelige at lave, når man først er voksen og selv kan skaffe sig de ting, man mangler. De fleste vil nok nikke genkendende til, at man hurtigt løber tør for gode ideer til gaver. Så hvad kan du give en mand i din familie eller vennekreds, når julen eller hans fødselsdag står for døren?

En personlig gave

Den bedste gave er en personlig gave. En af de allerførste gaveideer, som de fleste får, er uden tvivl at købe en eller anden form for alkohol. En god flaske vin eller whisky kan tit falde i god jord hos især ældre mænd. Det skal dog ikke være noget alt for simpelt. Prøv at finde noget, der taler til gavemodtagerens smag. Hvad kan de godt lide at drikke? Hvilke mærker er særligt populære indenfor den slags spiritus? Der er heller intet i vejen for at prøve at finde mærker, der måske er lidt dyrere og mere eksklusive end normalt, når nu der er tale om en gave til en særlig begivenhed.

En anden mulighed kunne være en lommelærke med indgravering. Dette kunne være en idé til et jubilæum, hvor datoen så kan være indgraveret.

For at bevæge os lidt væk fra alkoholen er det også værd at nævne gaver, der siger noget om dit forhold til gavemodtageren. Er det din far, som du skal finde den perfekte gave til? Så skal han måske have en ’Verdens bedste far’-trøje. De er måske ikke nær så dyre som en lækker whisky, men de vil uden tvivl blive lige så værdsat.

Det er selvfølgelig også en god idé at tage højde for mandens interesser. Hvis han går meget op i mode, kan du fokusere på at finde nogle smarte skjorter eller noget pænt tilbehør som armbåndsure og bælter. Er han glad for at læse kan du finde en god krimi eller måske en spændende historisk roman.

Oplevelsesgaver

Hvis du har at gøre med en særligt aktiv mand, som godt kan lide at komme ud og lave noget, er det måske en oplevelsesgave, som han skal have. Mange oplevelsesgaver er for mere end en person, men hvis du ikke er interesseret i at tage med, bør det ikke afholde dig fra stadigvæk at give nogen en oplevelsesgave. Manden kan altid invitere en god kammerat – eller flere – med sig i stedet for dig.

Oplevelsesgaver kommer i mange former. Hvis din gavemodtager elsker at komme ud og bevæge sig eller få noget fart på tilværelsen, er der tilbud om at komme ud og forcere klatrevægge eller prøve hurtige biler på racerbaner.

Foretrækker din gavemodtager nogle mere kulturelle eller afdæmpede oplevelser kan han få mulighed for at komme til for eksempel whiskysmagning eller prøve at besøge en rigtig barber. Eller måske vil han bare gerne ud i naturen? I de tilfælde er der tilbud som bridgewalking eller fisketure, hvor der er mulighed for at nyde naturen.

Hvis du vil lede efter mere inspiration, kan du kigge hos Mandskabet.dk og skimme gennem deres mange artikler.