Det er ikke forbudt at være maskulin og have smag for rustikke og slidstærke møbler. Man kan roligt vedgå sig sin maskulinitet i sit valg af møbler til hjemmets indretning. Det maskuline har sin egen rå skønhed, som ikke er uden blidhed og følsomhed. Dette er måske noget af det fineste ved maskulinitet. At den netop ikke er massivt rå og hård, men har en følsom og blid side, som netop understreger styrken. Som et plankebord er manden både rå og fin på samme tid. 

Når man skal lave sit plankebord, så er det vigtigste naturligvis gode, solide planker. Der er mange smukke træsorter at vælge imellem. Hver træsort har sine egne egenskaber, som kan understøtte den stil og det farvetema, der er i hjemmet. Man må vælge ud fra det, medmindre man har en decideret svaghed for en bestemt træsort, og bare ønsker at det skal være den. Det har også betydning for udtrykket, hvordan planken er behandlet.  

Smukke planker ældes med ynde 

Et plankebord bliver kun smukkere med årene. Lidt slid og patina gør kun et plankebord smukkere og mere personligt. Planker af træ er levende materiale, som arbejder og stadig giver sig i forhold til omgivelserne. Det kan behandles på forskellig måde. Man kan give det olie eller lak, eller man kan bevare det rå look og lade det tage farve af slid og dagligt brug. Et smukt plankebord kan give et helt hjem sjæl med sin følsomme råhed. 

Plankeborde online 

På plankebord.dk kan du købe planker til plankeborde i mange forskellige sorter og udskæringer. Vælg med hjertet, for solide planker er fulde af sjæl. Her kan du også finde et sortiment af lækre bordben til dit plankebord. Lad dig inspirere og skriv ind og rådfør dig med personalet, hvis du har spørgsmål.