Forsikringer er en stor udgift, der kan være svær at betale når man er studerende på SU. Omvendt er forsikringer i mange situationer livsnødvendige, og kan hvis en udefrakommende situation opstår, komme til at koste dyrt. Vi har derfor samlet en guide til, hvordan du kan få mest ud af dine penge og samtidig blive ordentligt forsikret, til trods for at du er ung og på SU. 

At være ung og studerende sætter klart nogle begrænsninger, da indkomsten ikke er den samme, og de månedlige indtægter både skal kunne dække alt fra husleje til mad og øvrige faste poster. Det kan derfor være svært at se sig klog på, hvilke forsikringer man bør være dækket af, og hvorfor det overhovedet er nødvendigt at smide flere hundrede kroner efter en forsikring.  

Foretag en prioritering 

Vi er ofte ikke altid herre over, hvad der sker, hvorfor man bør beskytte sig selv og sine ejendele med en forsikring. I dag finder der et stort virvar af forskellige forsikringstilbud, og ikke alle er nødvendigvis nødvendige når man er ung, udeboende og studerende. Det handler derfor om at prioritere, hvilke der er vigtige og tager højde for ens behov.  

Disse forsikringer bør du have 

Overordnet gør det sig gældende, at man som minimum bør være dækket ind under en indboforsikring og en ulykkesforsikring. Er man ligeledes indehaver af et køretøj, kan der være visse lovpligtige ansvarsforsikringer, som man er nødsaget til at lade sig dække ind over. 

Selvom man er ung, og måske ikke anser sine genstande som værende nogen form for værdi, kan de i det samlet hele, alligevel udgøre en stor sum penge. I tilfælde af brand eller indbrud, kan det derfor være en fordel af lade sig dække af en indboforsikring. Derudover er en ulykkesforsikring væsentlig, hvis du pludselig kommer ud fra et uheld, hvor du risikerer at få varige mén. 

Udnyt studierabat 

Til trods for at indkomsten ikke er på sit højeste, kan der være mange fordele forbundet med at være studerende. Flere selskaber tilbyder særlige studierabatter, hvor du kan få en forsikring til omtrent det halve. Det er derfor en klar fordel at ansøge om at blive dækket af en af disse, hvis man ønsker at spare. 

Udover forsikringsselskaberne, tilbyder fagforeninger, interesseorganisationer eller ens arbejdsplads også sommetider særtilbud i forbindelse med forsikringer. Dette kan være værd at undersøge nærmere, da man hurtigt vil kunne opleve flere hundrede kroners besparelse til forskel.