Skal du i gang med at oprette en aktiesparekonto, men ved ikke hvor og hvordan?

Hvis du skal til at i gang med at investerer, så vil jeg anbefale dig at du læser op på hvad og hvorfor du skal bruge en aktiesparekonto, der er nemlig mange fordele at hente ved at investerer igennem sin aktiesparekonto. En af de helt store og gode fordele du får, er at du ikke behøver at være nervøs over om du før et skattesmæk, da din aktiesparekonto selv indberetter dit overskud eller underskud når du sælger nogle aktier, det er dog vigtigt at hvis du ønsker at dit overskud eller underskud bliver indberettet automatisk at du opretter din aktiesparekonto hos Saxo Bank, det er nemlig kun dem der tilbyder den service.

Udover at dit overskud automatisk bliver indberettet for dig til skat, så betaler du altså også mindre i skat af dit overskud ved at bruge din aktiesparekonto til at investerer med. Du betaler nemlig kun 17% i skat af dit overskud i forhold til 27% i skat af dit overskud hvis du køber aktier igennem din bank eller på et frit depot, der er derfor mange penge at spare i længden.

Det er dog også vigtigt at du er opmærksom på at du kun kan indbetale 103.500 kr på din aktiesparekonto. Beløbsgrænsen bliver dog hævet hvert år med 50.000 kroner indtil beløbsgrænsen når 200.000 kroner samlet.

Herunder kan du se nogle af de gode fordele du får ved en aktiesparekonto:

  • Skattesats på kun 17% – Attraktiv beskatning på dine investeringer
  • Invester i børsnoterede aktier og aktiebaseret investeringsforeninger – Adgang til de fleste aktier m.v.
  • Automatisk skatteafregning – Opgørelsen og skattebetalingen over din beskatning forgår automatisk
  • Nemt at indsætte og hæve penge – Du kan til enhver tid indsætte og hæve beløbene du har investeret for

Jeg håber du blev lidt klogere på hvad en aktiesparekonto er og har fået mere mod på at investerer din opsparing i stedet for at betale negative renter i banken for at have dem stående der. Hvis du har brug for at læse mere om forskellige aktier, så kan du besøge vores side aktierdk.dk og læse vores vurdering af mange forskellige aktier.