Et kontor, uanset hvor lille eller stor det er, har brug for passende møbler for at fungere korrekt. Kontormøbler spiller en vigtig rolle i, hvordan en arbejdsplads ser ud og føles. Højt på listen over prioriteter er kontorbordet. Dette bord er så vigtigt, da det er afgørende for, hvordan din arbejdsdag bliver. Bliver det en dejlig og produktiv dag, eller bliver det en meget langtrukken dag, hvor du kun kan tænke på, hvor ondt du har i din krop? Med det rette skrivebord så kan du få det bedste ud af din arbejdsdag – og din krop vil takke dig for det.

Men hvad skal du så lede efter, når du skal finde et nyt kontorbord? Vi giver dig her nogle råd til netop dette!

Find ud af, hvad du skal bruge skrivebordet til

Det første du skal gøre, når du skal på jagt efter et nyt kontorbord er at finde ud af, hvad du skal bruge det til.

Mest computerarbejde:

Vælg et skrivebord, der er specielt designet til computerbrug. Se efter indbyggede ledningshuller eller kanaler for elektriske forbindelser; dette giver mulighed for en sikker måde at holde ledninger væk for dig.

Primært papirarbejde:

Vælg et kontorbord, der har den største mulige overflade, så der er plads til alle dine bunker med vigtige papirer. Det kan også være en god idé at overveje et skrivebord med hylder eller skuffer, så du nemt kan gemme dine ting væk, når du ikke bruger dem – og derfor får et mere rydeligt og overskueligt bord.

Kombination af computerarbejde, papirarbejde og møder:

Overvej et “L”-formet skrivebord, der giver mulighed for både at arbejde og for at holde møder. Hvis økonomi og/eller plads tillader det, vil en “U”-formet model give endnu mere plads, så du har masser af plads til at holde møder omkring det.

Vælg den rette skrivebordsoverflade

Skrivebordsoverfladen er også vigtigt at overveje – ikke bare for udseendets skyld, men også for den arbejdsmæssige proces. Der er nogle overflader, der kan skabe genskær, hvilket kan være et forstyrrende element, når du arbejder. Vi giver dig her en oversigt over de mest normale overflader, så du kan vælge det rette til dit perfekt skrivebord.

Laminat: Det mest populære valg

Laminat er prisvenlig og holdbart. For et laminat af høj kvalitet, der bedre kan modstå daglig brug og slid, skal du kigge efter et skrivebord med et tykt højtrykslaminat.

Metal eller stål: Det mest holdbare valg

Selvom de ikke er de mest professionelle i udseende, så fås metal- eller stålborde til rimelige priser. De er gode til skriveborde, der bruges til langvarig tung anvendelse, eller hvis der tit er meget trafik omkring bordet.

Træ eller finer: Det mest elegante valg

Finér er et tyndt overfladelag af træ limet på en base. Træ- og finérborde ser generelt mere attraktive ud end andre typer skrivebord, men de er typisk dyrere og betydeligt mere delikate; de ridses lettere og er ikke velegnet til grov eller tung brug.

Kig på højden!

Et af de faktorer der er vigtige i jagten på et godt skrivebord, er den helt rette højde. Hvis bordet ikke passer, så kan du hurtigt få mange smerter i kroppen, da du kommer til at sidde forkert. Vi giver dig her nogle råd, som du skal kigge efter.

God plads til benene

Det er først og fremmest vigtigt, at der er god plads under bordet til dine ben, så du nemt kan bevæge dine ben frit under.

Kig på albuerne

Desuden så er det vigtigt, at dine albuer kan nå bordets overflade, så de ligger helt parallelt med bordet.

Du kan læse mere om at finde den rigtige skrivebordshøjde i dette blogindlæg, hvor vi giver dig masser af råd til dette, så du kan sidde helt optimalt ved dit nye skrivebord.