I disse tider, hvor kloden lider over vores enorme CO2 udslip fra diverse transportmidler og den store mængde af ting, der bliver produceret på fabrikkerne og dernæst transporteret over lange distancer, er der hårdt brug for at leve mere bæredygtigt. Hvis du har en handyman gemt i dig eller allerede er ekspert udi trækunstens mange muligheder, er det oplagt, at du udvikler og laver dine egne møbler med en tykkelseshøvl og en høvlebænk.

Udfold kreativiteten 

Når man anskaffer sig nye møbler til lejligheden, sommerhuset eller villaen, er det som regel møbler, der allerede er udviklet og udført. Man bliver derfor nødt til at tilpasse sig de møbler, der findes på markedet.

Hvis du derimod laver dine egne møbler, er det kun fantasien, der sætter grænserne for møblets form, funktion og design. Med en funktionel høvlebænk, kan du lave de flotteste møbler i træ, der både tæller reoler, stole, borde, bænke, skamler, sofaer og bordplader til køkkenet.

Design dit eget unikke hjem

Når du laver dine egne møbler på en høvlebænk, kan du med fordel designe dem i et unikt design, der lige netop passer til dit eller jeres hjem, indretning og dagligdags behov. Hvis I bor småt, kan du for eksempel lave en kombineret seng på høje stolper, hvorunder der står et hjemmelavet skrivebord med en flot bordplade, der er høvlet på høvlebænken. Således har jeres barn både sin soveplads og sin lektieplads på meget få men veludnyttede kvadrater.

Hvis I gerne vil pifte jeres køkken op, er det smukt at høvle en ny bordplade i et solidt materiale som fyr eller egetræ. Det pynter enormt på hele køkkenet.

Hvordan køber jeg den bedste høvlebænk?

Når du som handyman gerne vil købe en god og solid høvlebænk, er der især følgende faktorer, du skal være opmærksom på:

  1. Find en tung høvlebænk. Dette giver stabilitet under høvlearbejdet
  2. Find en lang model. Dermed kan du bedre arbejde med lange og store ting på den
  3. Orientér dig på nettet for den bedste pris

Høvl indenfor i varmen     

Når det er koldt i Danmark, er der brug for, at du kan stå indenfor i varmen med høvlebænken. Her kan et opvarmet værksted eller et skur være ideelt. På denne måde undgår du også, at larmen fra høvlebænken forstyrrer dine roommates eller familie. Sørg også for at have nogle gode sko eller støvler på, hvor du står godt fast, når du høvler, maler eller sliber på høvlebænken.

Du kan også finde meget andet værktøj at få fyldt værkstedet med.

Lav møbler af genbrugstræ 

Hvis du og din familie gerne vil tilføre et rustikt og unikt look til jeres boligindretning, og samtidig leve mere bæredygtigt, er det oplagt at lave møbler i genbrugstræ. Det kan være af møbler, der allerede har været i brug, men nu har brug for fornyelse eller genbrugstræ fra tømmerhandlen.

Høvlebænken er her ideel til at sætte møblet fast på og dernæst male eller slibe det. Denne proces er både sjov og pengebesparende, og kloden vil samtidig være meget taknemmelig for, at der så bliver fældet et træ mindre.