De seneste år er der kommet mere fokus på at give en oplevelse frem for at give en rigtig gave. Det er en tendens, der bare ser ud til at stige yderligere. Trenden bunder ikke mindst i, at det i dag er muligt for de fleste at købe lige præcis det, som de har lyst til. Det er med til at gøre, at det ikke er lige så sjovt at købe en fysisk gave mere. Derfor er der også kommet mere fokus på, at man gerne vil have nogle gode oplevelser sammen. Man giver ikke bare personen en gave, som de kan bruge: man giver dem også et minde. Det vil ofte være sammen med dig som gavegiver, men det kan også være med en ven, veninde eller familiemedlem. På den måde behøver man ikke selv at være en del af gaven.

Mange kategorier af oplevelsesgaver gør det nemt at finde en oplevelse

Hvis du tidligere gerne ville give en oplevelsesgave, skulle du selv i gang med at være kreativ. Først og fremmest skulle du brainstorme over, hvad der ville være sjovt for ham eller hende, der skulle have gaven at opleve. Derefter skulle du lave et lille kort eller lignende, som du kunne lægge ved gaven. Alt det behøver du ikke at gøre mere. Hvis du skal finde en gave til ham, du dater, kan du gå ind på en af de mange sider om emnet, der findes. Der har de en hel kategori med oplevelsesgaver til ham. Det gør, at du nemt og hurtigt kan finde frem til en oplevelse, der vil passe til lige netop ham. Det kan for eksempel være et øl- eller whiskysmagningskursus, muligheden for at gå amok i en pølsevogn eller for at komme ud at fiske. Der findes oplevelsesgaver til alle typer – lige meget hvad de godt kan lide.

Få inspiration til dine egne gaveønsker

Hvis du har svært ved selv at finde ud af, hvad du skal ønske dig, kan det også være en god ide, at du ser på nogle af de sider, hvor du kan købe oplevelsesgaver. Der kan du også få inspiration til dine egne gaveønsker. Det kan være med til at gøre det meget nemmere for dig at lave en ønskeliste. Der kan være mange familiemedlemmer, der ikke kan finde ud af at købe en gave til dig uden en liste, selvom de har kendt dig i årevis. Det er derfor langt mere sikkert, at du skriver en gaveliste i stedet for, at du bare siger, at du ikke ønsker dig noget, og at du så ender med noget, som du i hvert fald slet ikke kan bruge. Så er det rarere at få en god oplevelse, som du kan dele med en ven, veninde eller din kæreste. Det kan være et spaophold, en tur på museum eller i biografen. Der er rigtig mange forskellige muligheder for at få en oplevelse, som du vil blive glad for – så hellere vælge noget selv end at få noget, som du i hvert fald ikke kan bruge.