Det kan være svært at lægge sig fast på, om det skal være et band eller DJ, når det kommer til bryllupsplanlægning. Det er klart, fordi musikken er nemlig en stor faktor, når der skal holdes fest. 

De fleste brudepar drømmer naturligvis om en uforglemmelig aften, og her kan et band være godt til dansen. Livemusik er fedt, da det er med til, at skabe liv omkring dansegulvet. I de fleste tilfælde kan bryllupsband dog typisk godt gå hen og blive dyrere, end hvad en DJ ville koste. Det har noget at gøre med opsætningen, og hvor mange medlemmer af bandet der er. Derfor skal prisen selvfølgelig indgå i dine overvejelser. 

Tænk over spilletid og pris når du skal vælge

Priserne varierer selvfølgelig alt efter hvilket band eller hvilken DJ du vælger at leje. Også efter lokation, antallet af gæster, spilletid og så videre. I det fleste tilfælde kan bryllupsband dog typisk godt gå hen og blive dyrere end hvad en DJ ville koste. Det har også noget at gøre med opsætningen og hvor mange medlemmer af bandet. Derfor skal prisen selvfølgelig indgå i dine overvejelser. Sørg for at få det meste ud af prisen.

En DJ til din bryllupsfest spiller udelukkende det musik, som du selv ønsker at høre. Det vil sige, at der er fri leg og mulighed for, at fyre den af til det musik i kender. Dog skal du være opmærksom på, at mormor og morfar måske ikke gider, at høre en ung DJ stå og spille høj musik hele natten.

3 gode overvejelser når du skal vælge mellem et band og en DJ

Her er 3 gode overvejelser du kan få med på din vej, når du tænker på om det skal være et band eller DJ til dit bryllup.

Hvilken type musik, og hvad er gæsternes stil?

Som det første, er det altid godt at overveje, hvilke gæster der kommer, hvor aldersgruppen ligger, og hvilken type musik de inviterede gæster normalt hører. Det skal selvfølgelig også passe til brudeparrets krav, da det er jeres aften. Overvej derfor, om du ønsker live musik med et bestemt tema, eller om ønsker du en helt egen playliste. Det er en god idé at book bryllupsband i god tid, så du kan sikre dig, at du kan få det band, du gerne vil have.  

Hvilken type bryllupsfest ønsker du?

Det skal selvfølgelig også passe til typen af bryllupsfesten. Derfor er det også godt, at overveje om festen skal foregå på dansegulvet, ved bordene eller i baren for den sags skyld. Måske skal den foregå over det hele.

Hvor længe ønsker du, at musikken skal køre?

Det kan være en god overvejelse at tænke på, hvor længe festen skal være og hvor lang tid musikken skal køre. Både i forhold til prisen, men også i forhold til stemningen. Musik er en god måde, at få folk lidt i gang. Både samtalerne og dansen. Overvej derfor, om du har brug for musik under middagen, eller om det skal være før eller efter maden.