Et kviklån er et forbrugslån, som udbetales hurtigt af et låneinstitut. Der kan være store forskelle på kviklån. Derfor kan det altid betale sig at sammenligne lån, inden man beslutter sig for at optage ét. Der kan nemlig være mange penge at spare ved at vælge det helt rigtige lån. 

De fleste har nok hørt om lånetypen kviklån. Men hvad er det helt præcist og hvad skal man holde øje med? Et kviklån er, som navnet antyder, en hurtig lånetype, både hvad angår ansøgning og udbetaling. Ofte kræver det meget lidt eller ingen dokumentation, og kan optages online. Det hedder selvsagt kviklån, da pengene udbetales til din konto hurtigt. Men egentlig er kviklån blot en betegnelse for et forbrugslån, hvor fokus er på hastigheden.

Men der kan være store forskelle på kviklån, og hvor dyrt lånet er i sidste ende. De mange låneudbydere har forskellige krav og betingelser. Der vil være fordele og ulemper ved diverse lån. Derfor skal du, hvis du overvejer et lån, finde det, der passer til dig. Hvis du overvejer et kviklån, kan du finde en guide til kviklån hos Fair Lån. Her kommer tre gode råd til at sammenligne kviklån. 

1. Kig efter renter 

Der er penge at spare ved at sammenligne kviklån. Når du overvejer at tage et kviklån, skal du opveje rente og lånebeløbet i forhold til tilbagebetalingsperioden. Det vil give dig et overblik over den månedlige udgift for tilbagebetaling. Det er den reelle udgift, som du økonomisk skal forholde dig til i din hverdag. Renten svinger meget på forskellige lån, og det er derfor uhyre vigtigt, at du læser alle betingelser – også dem med småt. 

2. Sæt dig ind i vilkår og betingelser 

De mange låneudbydere tilbyder forskellige lånevilkår og -betingelser. Derfor er det vigtigt at vide præcis, hvad ens ønsker og muligheder er. Det er afgørende, at man kun optager et lån, som man har råd til at tilbagebetale. Du skal derfor kende dine behov, så du kan vælge et lån med nogle krav og betingelser, som du kan håndtere økonomisk. Der er nemlig mange ting, der er gode at vide om kviklån. Det er også hjælpsomt, når man gerne vil finde det billigste lån.  

3. Sørg for en fleksibel tilbagebetaling og en god ÅOP 

Et godt lån har en fleksibel tilbagebetaling. Det er vigtigt at være opmærksom på. Det betyder for eksempel, at du har mulighed for at tilbagebetale lånet før tid, hvis du ønsker det. Her kan være mange penge at spare på renter. 

Det er ligeledes afgørende, at du sætter dig ind i ÅOP. Det betyder den årlige omkostning i procent, og kaldes også kilopris. Det betegner de samlede omkostninger for et kviklån. Det vil derfor, når man sammenligner ÅOP, give et bedre overblik over lånets totale udgifter. Selvom de årlige omkostninger viser sig høje, er det dog ikke nødvendigvis et dyrere lån. Et kviklån betaler du typisk tilbage hurtigere, og det kan derfor være billigere. Samtidig kan du ikke bruge ÅOP til at sammenligne forskellige typer af lån i hver deres kategori, da betingelserne er forskellige. Derudover anbefaler vi, at du altid læser en låneguide, før du optager et lån – uanset typen.