I takt med at leveomkostningerne stiger, stiger også kriminaliteten. Desværre omfatter dette også en stigning i tyveri af katalysatorer. Katalysatorer er en værdifuld vare på det sorte marked, og tyvene er villige til at løbe en risiko for at få fingrene i dem. Dette blogindlæg vil hjælpe dig med at forstå, hvorfor denne kriminalitet er stigende, og hvordan du kan beskytte dit køretøj. Find ud af, hvor meget det koster at få skiftet olie på din bil, og hvor du finder de bedste tilbud hvorfor ikke prøve her. Du kan også spare 20-40 % på olieskift.

De høje leveomkostninger påvirker ikke kun vores pengepung, men også vores sikkerhed. I takt med at omkostningerne til basale fornødenheder fortsætter med at stige, stiger også kriminalitetsraten. Dette gælder især for tyveri af katalysatorer.

Katalysatorer er en værdifuld vare på det sorte marked 

Fordi de indeholder ædelmetaller som platin, palladium og rhodium. Den aktuelle pris for disse metaller er i øjeblikket høj, hvilket betyder, at tyvene er villige til at løbe en risiko for at få fingrene i dem.

Denne type kriminalitet udføres typisk af opportunistiske tyve, der slår til, når de ser en mulighed. Der har dog været tilfælde af organiserede bander, som har taget sigte på køretøjer med henblik på at stjæle katalysatorer.

Der er et par ting, du kan gøre for at beskytte dit køretøj:

1. parkér i veloplyste områder

2. parkér i en garage eller på en sikker parkeringsplads

3. investere i et sikkerhedssystem, der omfatter en beskyttelsesanordning til katalysatorer

4. æts dit køretøjs VIN-nummer ind i katalysatoren

Hvis du bliver offer for tyveri af katalysatorer, skal du sørge for at indgive en politianmeldelse og kontakte dit forsikringsselskab. Selv om tyveri af katalysatorer måske ikke er den mest alvorlige forbrydelse, kan det have en stor indvirkning på dit liv. Ved at tage et par enkle forholdsregler kan du hjælpe med at beskytte dig selv og din ejendom. Sådan forebygger du tyveri af katalysatorer

Tyveri af katalysatorer har været stigende i de seneste år, da prisen på metaller som platin, palladium og rhodium er steget. Denne type kriminalitet udføres typisk af opportunistiske tyve, der slår til, når de ser en mulighed. Der har dog været tilfælde af organiserede bander, der har rettet sig mod køretøjer med henblik på at stjæle katalysatorer.