De fleste af os kommer en dag til at stå i den situation, at vi skal stå for begravelsen af nogen, vi holder af. Her kan det være overvældende at skulle forholde sig til alle de praktiske ting, der skal gøres, samtidig med at man er i dyb sorg og prøver at forstå, at den, man holdt af, er borte. Da kan man få støtte, vejledning og hjælp til disse anliggender hos en begravelsesforretning, og bedemanden er med hele vejen. 

Selv om det er muligt at arrangere en begravelse selv, vælger de fleste at benytte sig af Bedemand Holte eller en anden bedemand, da det kan være svært at overskue alt det, der skal gøres, for der er tale om mange ting, og disse ting kan ikke gøres om. 

Hvilke blomster skal man vælge? 

Blandt de mange praktiske ting, som bedemanden hjælper med, er valget af blomster og ikke mindst at bestille dem og sørge for, at de ligger pænt i kirken og på gravstedet. Bedemanden lytter, hvis de pårørende har ønsker til blomster og måske ved, hvad den afdøde holdt af, men kan også selv komme med forslag. 

Økonomisk hjælp til begravelsen 

En begravelse er ikke gratis, og har man ikke penge til at holde en begravelse kan bedemanden hjælpe med at søge økonomisk bistand, således at alle har mulighed for at sende sine kære afsted på værdig vis. 

Bestilling af dødsannoncer 

Mange mennesker vælger at få indrykket en dødsannonce i afdødes lokalavis eller et landsdækkende dagblad, således at alle der kendte den afdøde har en mulighed for at få besked om dødsfaldet. Også dette kan bedemanden eller begravelsesforretningen være behjælpelig med og dermed lette endnu en byrde fra de efterladtes skuldre.